Silmänpaineen mittaus kotona auttaa lääkäriä glaukooman hoidossa

iCare HOME2 mahdollistaa silmänpaineiden mittaamisen helposti kotona.

iCare HOME2 -silmänpainemittari sitouttaa potilaan glaukooman hoitoon ja lääkäri voi tarjota potilailleen kokonaisvaltaisempaa hoitoa mittarin avulla

Ruotsalainen glaukoomaspesialisti ja hänen potilaansa ovat käyttäneet iCare HOME -silmänpainemittaria jo usean vuoden ajan. He kertovat itsemittaamisen hyödyistä glaukooman hoidossa. Molemmat ovat yhtä mieltä siitä, että silmänpaineiden mittaaminen kotona auttaa glaukooman hallinnassa.

Ruotsalainen silmälääkäri Mario Economou, glaukoomaspesialisti Sophiahemmetissä ja silmälääkäriryhmä Praktikertjänstissä, sekä hänen potilaansa Tor Wådell, ovat kumpikin hyvin tyytyväisiä iCare HOME- ja HOME2 -silmänpainemittareihin.


On lääkäreiden etu, kun potilas sitoutuu mittaamaan silmänpaineita kotona

“Lääkärinä näen merkittävää etua siinä, että potilaillani on enemmän tietoa ja kiinnostusta osallistua hoitoonsa. Mittaukset iCare HOME- ja HOME2 -silmänpainemittareilla ovat luotettavia, ja tieto auttaa meitä arvioimaan glaukooman tilaa paremmin,” lääkäri Economou toteaa.

”Silmänpaine on ainoa kliininen parametri, johon me silmälääkärit voimme vaikuttaa hoitotoimenpiteillä. Siksi on erittäin tärkeää saada kattava kuva vuorokausikohtaisista silmänpaineen vaihteluista pitkällä aikavälillä”, hän korostaa.

 

Kattavat silmänpainetiedot tarjoavat paremman käsityksen glaukooman etenemisestä

Ruotsissa silmälääkärit tapaavat glaukoomapotilaansa yleensä 2–3 kertaa vuodessa. Jokaisella käynnillä silmänpaine mitataan kummastakin silmästä yhden kerran. Ilman itsemittaamista on mahdotonta seurata silmänpaineen lyhytaikaista vaihtelua ja ymmärtää, miten paine käyttäytyy vastaanottoaikojen ulkopuolella.

”iCare HOME2 -silmänpainemittari tarjoaa arvokasta ja jatkuvaa tietoa silmänpaineesta. Tieto kertoo meille, kuinka paine käyttäytyy 24 tunnin aikana, kun vaihdamme lääkitystä, teemme laser-hoidon tai leikkauksen. Näin voimme paremmin hallita glaukooman kehitystä ja seurata tilannetta jopa etäältä”, selittää lääkäri Economou.

 

Silmänpaineen kotimittaukset auttoivat pelastamaan Tor Wådelin näön

Glaukoomapotilas Tor Wådellille tehtiin silmänpainetta alentava leikkaus ja leikkauksen jälkeen hän seurasi silmänpaineitaan iCare HOME -silmänpainemittarilla.

”Jos minulla ei olisi ollut mahdollisuutta käyttää iCare HOME -silmänpainemittarin ensimmäistä versiota, toinen silmäni voisi olla sokea”, Wådell kertoo.

Tor Wådell on käyttänyt iCare HOME -silmänpainemittaria yli 13 vuotta toisen leikkauksensa jälkeen. Hän on onnistunut pitämään silmänpaineensa kurissa iCare HOMEn ja lääkärinsä avulla, minkä ansiosta hänen näkönsä ei ole heikentynyt, vaan pikemminkin vakiintunut. Wådell kehuu iCare -silmänpainemittareita: ”On uskomatonta kehitystä, että kotikäyttöön on olemassa näin tarkka laite. Laitetta on myös erittäin helppo käyttää, ja se on helppo ottaa käyttöön niin, että mittari on heti oikeassa asennossa.”

 

Usein tapahtuva silmänpaineen seuranta tarjoaa turvaa sekä lääkärille että potilaalle

Tor Wådellille mahdollisuus seurata silmänpaineitaan itsenäisesti tarjoaa suurta turvallisuuden tunnetta. Lääkäri Economoulle edut ovat myös hyvin selviä: ”Kotimittaukset sitouttavat potilaan glaukooman hoitoon. Potilas on paljon tietoisempi tilanteestaan ja hänen on helpompi hyväksyä muutokset hoidossa tai jopa tarvittaessa päätös leikkauksesta.”

Pohdittuaan edelleen lääkäri Economu sanoo: ”Leikkauksiin liittyvän silmänpaineen seurannan lisäksi olisi erittäin hyödyllistä seurata tarkemmin potilaita, jotka ovat niin sanotulla riskialueella. Näissä tapauksissa potilaan glaukooma etenee, vaikka heiltä toimistoaikana mitatut silmänpainearvot ovat tavoitealueella. Tämä potilasprofiili antaa meille syyn epäillä, että lyhytaikaista silmänpaineen vaihtelua pitäisi mitata ja pitää kurissa kotisilmänpainemittarin avulla.”

Tor Wådell on saanut paljon apua iCare HOME -silmänpainemittarin käytöstä.