Telelääketiede parantaa potilaan hoitokokemusta

Icare Finland on tuonut markkinoille pilvipalvelusovelluksen, jonka avulla Icare HOME -kotimittarilla mitatut silmänpainetulokset saadaan välitettyä helposti hoitavan tahon tiedoksi.

”Silmänpaineen vuorokausivaihtelut ovat glaukoomapotilaille tyypillisiä. Palvelumme mahdollistaa sen, että potilas voi hoitoyksikön määrittämällä tavalla itse suorittaa mittauksia missä ja milloin vain. Silmänpaineiden säännöllinen vuorokausiseuranta on uutta lääkityksen vaikuttavuuden arvioinnissa”, tuotekehitysjohtaja Mika Salkola Icare Finland Oy:stä sanoo.

Mittausten tavoitteena on saada tietoa glaukoomapotilailla esiintyvistä korkeista painepiikeistä ja saada ne hallintaan oikealla lääkityksellä. Pian palvelun käyttöönoton jälkeen Icarelle alkoikin tipahdella tarinoita niin klinikoiden kuin potilaidenkin rohkaisevista kokemuksista.

”On saatettu elää uskossa, että silmänpaineeseen määrätty lääke toimii hyvin. Kun potilas on mitannut silmänpaineita viikon ajan, onkin yllättäen todettu, että hoidollista tavoitetta ei olekaan saavutettu. Vuorokausiseurannan avulla hoitoyksikkö herää eri lailla hoidon tuloksiin. Myös riemastuneet potilaat ovat lähettäneet meille palautetta, että nyt heitä hoidetaan paremmin ja tarkempien tietojen perusteella”, Salkola sanoo.

Lue koko artikkeli täältä.

 

Muita uutisia: