Icare Finland ja Lappeenrannan Instrumentarium yhteistyöhön silmänpaineen itsemittauksissa

Lappeenrannan Instrumentarium-liikkeestä voi 21.5. alkaen vuokrata Icare HOME -silmänpainemittarin kotikäyttöön lääkärin ohjeistuksen mukaisesti. Silmänpaineen mittaus on tärkeä keino glaukooman tunnistamisessa ja glaukooman hoitolääkityksen tehon seurannassa.

Icare HOME on maailman ensimmäinen itsemittaukseen tarkoitettu silmänpainemittari

Icare HOME on suomalainen keksintö ja maailman ensimmäinen itsemittaukseen tarkoitettu silmänpainemittari. Icare HOME -silmänpainemittari on kevyt, kädessä pidettävä laite, jonka kertakäyttöinen anturi koskettaa kevyesti silmän pintaa kuusi kertaa. Icare HOME -silmänpainemittarin käyttö ei edellytä silmän puudutusta kuten perinteiset menetelmät ja soveltuu siksikin itse kotona tapahtuvaan silmänpaineen mittaukseen.

Silloin kun epäillään glaukoomaa, potilaan itsensä suorittama mittaus on tarpeellista todellisen silmänpaineen vuorokausivaihtelun selvittämiseksi. Jos hoito on jo aloitettu, voidaan itsemittauksella varmistaa, että silmänpaine on tavoitealueella vuorokauden ympäri.

”Potilaan kotona tekemät silmänpaineen mittaukset antavat lääkärille kattavan kuvan silmänpaineen vuorokausivaihteluista, jolloin hoitoa voidaan tarkentaa ja myös potilaan hoitoon sitoutuminen parantuu.”, toteaa Icaren Tero Pasanen.

”Tämä antaa sekä potilaalle että silmälääkärille paljon tarkemman kuvan silmänpaineen todellisesta vuorokausivaihtelusta – tällainen palvelutuote hyödyttää kaikkia osapuolia ”, kertoo Instrumentarium Lappeenrannan myymäläpäällikkö Heli Karvonen. 

Glaukooma voi hoitamattomana johtaa jopa sokeuteen

Glaukooma, kansankielellä silmänpainetauti, johtaa hoitamattomana näkökyvyn heikkenemiseen ja jopa sokeuteen. Glaukooma on täysin oireeton sairaus, jota potilas ei voi itse havaita taudin varhaisvaiheessa. Jos suvussa on glaukoomaa, on syytä kääntyä silmätautien erikoislääkärin puoleen viimeistään 40 vuoden iässä.

Icare Finland on aloittanut silmänpaineen kotimittareiden myynnin suoraan myös kuluttajille Suomessa toukokuussa 2018. Sivustolta www.silmänpaine.fi löytyy verkkokauppa, josta tuotteita voi ostaa. Sieltä löytyy myös yleistä tietoa glaukoomasta ja silmänpaineen seurannan merkityksestä glaukooman hoidossa sekä silmänpaineen kotimittauksesta.

Muita uutisia: